Vast-mobiel integratie: wat is het precies en wat betekent het voor jou?

Vast-mobiele integratie is een term die verwijst naar het naadloos integreren van vaste telefonie met mobiele telefonie. Het idee is ervoor te zorgen dat communicatie tussen deze twee soorten telefonie soepel verloopt en dat medewerkers toegang hebben tot dezelfde functies, ongeacht het type apparaat dat ze gebruiken. 

Met vast-mobiele integratie kunnen bijvoorbeeld oproepen die naar een vast telefoonnummer komen, automatisch doorgeschakeld worden naar een mobiele telefoon als een medewerker niet op kantoor is. Op dezelfde manier kunnen medewerkers met hun mobiele telefoon uitgaande gesprekken voeren met behulp van het vaste telefoonnetwerk van hun kantoor, waardoor ze profiteren van zakelijke functionaliteiten of tarieven. 

Kortom, vast-mobiele integratie streeft ernaar om de grenzen tussen vaste en mobiele telefonie te vervagen, zodat medewerkers flexibeler kunnen communiceren terwijl ze profiteren van de functionaliteiten van beide zowel vaste als mobiele telefonie. 

Hoe zit dit bij Slim Provider?       

Slim Provider maakt alle communicatie- en samenwerkingstools voor de slimme werkplek overzichtelijk voor de ideale werkdag. Binnen deze tools is telefonie van cruciaal belang voor elke ondernemer. 

Echter is elke onderneming en ook elke gebruiker verschillend. Gebruikers hebben verschillende behoeften en waarschijnlijk ook een divers uitgangspunt wanneer zij nadenken over hun ideale communicatie oplossing. Waar communicatie tot een aantal jaren geleden vooral ging over vaste telefonie en mobiele telefonie zien we vandaag de dag vooral de integratie tussen beide werelden waarbij er steeds meer mobiele telefoon gebeurt en steeds minder met een vaste telefoon. 

Toch is het nog altijd fijn om wel van een vast nummer gebruik te kunnen maken, dit straalt vertrouwen en professionaliteit uit. Slim Provider helpt jou om de vast en mobiel bij elkaar te brengen en geeft jou de keuze hoe je bereikbaar wil zijn. 

Het maakt namelijk binnen Slim Provider Contact niet uit of je als gebruiker gewend bent om vaste telefonie te gebruiken of juist alleen maar met een mobiel nummer en toestel belt. Voor elke gebruiker is een passende licentie welke verder verrijkt kan worden met slimme integraties, add-ons en apps.  

Daarmee gaat het dus ook niet om het simpel integreren of combineren van vaste en mobiele telefonie. 

Jouw bereikbaarheid is cruciaal en jij bepaalt ook zelf hoe je bereikbaar wil zijn. Met Slim Provider Contact heb je altijd de vrijheid om hier zelf invulling aan te geven en is het apparaat of de dienst waarop je bereikbaar wil zijn niet van belang. Het contact met klanten, leveranciers of collega’s wordt hierdoor makkelijker én persoonlijker. Op kantoor. Onderweg. 

Je krijgt met Slim Provider Contact namelijk één abonnement waar vaste en mobiele telefonie standaard onderdeel van zijn. Je kiest hierbinnen zelf op welk apparaat je bereikbaar wil zijn,  

Zeker voor mobiele gebruikers is dit een flinke stap voorwaarts om bereikbaarheid professioneler in te regelen.  

Met Slim Provider Contact krijgt een mobiele gebruiker onder andere de mogelijkheid om: 

  • Het mobiele toestel onderdeel te maken van de call flow; 
  • Een keuzemenu op te stellen; 
  • Openingstijden in te stellen; 
  • Zakelijk en prive gescheiden te houden of juist te combineren; 
  • Vast nummer, bedrijfsnummer of regionaal nummer op mobiel te gebruiken; 
  • Een beller te verwelkomen met een welkomstbericht: 
  • Bellers door te verbinden naar collega’s; 
  • Ai te integreren. 

Wat betekenen deze voordelen in de praktijk? 

Als ondernemer wil je altijd bereikbaar zijn. Zelfs als je de telefoongesprekken niet persoonlijk en direct kan beantwoorden. 

Een nummerplan geeft je controle over de nummers waarop klanten jouw organisatie kunnen bereiken en de manier waarop ze te woord gestaan worden. Bijvoorbeeld met een vast nummer op je mobiele telefoon. Hiermee ben je altijd bereikbaar op jouw vaste/bedrijfsnummer waar je ook werkt. 

Heb je een wat grotere organisatie en is het belangrijk dat er meerdere collega's bereikbaar zijn voor inkomende oproepen? Dan kan een keuzemenu je helpen om bellers snel bij de juiste afdeling of collega terecht te laten komen. Met onze Ai gedreven slimme keuzemenu's kunnen jouw klanten op basis van spraak door keuzemenu's heen navigeren. 

Je bent met jouw mobiele telefoon een volledig onderdeel van de telefooncentrale en kan gebruik maken van functies zoals bijvoorbeeld doorverbinden vanaf je mobiele telefoon. Ook kan je direct zien of een collega beschikbaar is om een gesprek aan te nemen zodat je klanten niet onnodig doorverbindt naar een collega die niet beschikbaar is. 

Je kan met openingstijden aangeven wanneer je als organisatie bereikbaar bent, bijvoorbeeld alleen op werkdagen of tijdens kantooruren. Hierin kan je tevens instellen op welke manier (potentiële) klanten je kunnen bereiken. 

Je hoeft geen aparte telefoon voor zakelijke gesprekken of privé gesprekken meer te hebben. Onze slimme apps zorgen ervoor dat je zowel je zakelijke nummer als je privé nummer op dezelfde simkaart gebruikt en je zelf kan aangeven wanneer je uitbelt met je privé nummer en wanneer je uitbelt met je vaste nummer. Het stelt jouw medewerkers bijvoorbeeld ook in staat om geen zakelijke gesprekken te ontvangen wanneer ze op vakantie zijn maar deze automatisch door te sturen naar een collega die hen waarneemt tijdens het verlof. 

Een vast nummer, regionaal nummer of bedrijfsnummer op mobiel gebruiken geeft je organisatie een professionele uitstraling en zorgt  

Allemaal mooie functies die je zonder grote investeringen kan gebruiken in combinatie met het toestel van jouw voorkeur. 

Deze functies zijn voor veel beroepsgroepen ontzettend interessante toepassingen die ervoor zorgen dat de bereikbaarheid zowel gewaarborgd als professioneel blijft en je je tegelijkertijd kan blijven focussen op jouw werk. 

Welkom bij Slim Provider 

Met Slim Provider Contact kan jij je blijven focussen op jouw werk zonder je zorgen te hoeven maken over de bereikbaarheid van jouw organisatie of jouw medewerkers. 

Slim Provider Contact is het alles-in-één-pakket dat alle systemen met elkaar integreert zodat niet alleen medewerkers beter met elkaar kunnen communiceren, maar ook klanten sneller worden geholpen. Daarnaast is Slim Provider Contact volledig naar wens samen te stellen, dus het sluit altijd aan op de situatie en behoeften van het bedrijf. Je hoeft niet meer na te denken over het apparaat wat jouw medewerkers gebruiken. Ongeacht welk apparaat ze gebruiken zijn ze op eenzelfde manier onderdeel van de bereikbaarheid van de organisatie. Waar ze ook willen werken. 

Wil je meer weten? 

Bekijk dan hieronze Slim Provider Contact pagina op de website of neem dan contact op en we brengen je snel in contact met een van onze gespecialiseerde medewerkers.  

Maak je Call to Action krachtiger door een specifieke actie aanmoedigen, zoals het aanvragen van een demo of het contact opnemen voor meer informatie.