Voicemail maakt een comeback door ai

Technologie evolueert zich in een raptempo en daar kan zelfs een aloude voicemail niet in achterblijven. In de jaren tachtig was voicemail een baanbrekende uitvinding voor vaste telefoons. Gebruikers konden nu niet alleen zien welke oproepen ze hadden gemist, maar ook de berichten van die bellers beluisteren. 

Met de opkomst van mobiele telefoons groeide ook het gebruik van voicemail. 

Het missen van oproepen is echter minder problematisch op mobiele apparaten. Wanneer een oproep wordt gemist, wordt de beller doorgaans weergegeven op het scherm van de telefoon. Maar de mogelijkheid om berichten achter te laten en te beluisteren bleef een belangrijk voordeel van voicemail. Waar het dus vroeger de norm was om gesproken berichten voor elkaar achter te laten sturen we elkaar tegenwoordig voornamelijk geschreven berichten. 

Sms'jes, appjes en e-mails zijn direct leesbaar, terwijl het beluisteren van een voicemail meerdere stappen vereist en dus meer tijd kost. Het gebruiksgemak van deze alternatieven legt daarom druk op het gebruik van voicemail. 

Ondertussen stond ook de ontwikkeling van voicemail natuurlijk niet stil en werd visual voicemail geintroduceerd. 

Wat is Visual Voicemail ook weer? 

Visual Voicemail is een functie die beschikbaar is op veel moderne smartphones. Het stelt gebruikers in staat om voicemailberichten op een meer visuele en georganiseerde manier te beheren dan traditionele voicemailsystemen. 

Wanneer je een voicemail hebt zie je namelijk direct wie er gebeld heeft en de ingesproken berichten kan je direct afspelen, doorspoelen, pauzeren en ook terugluisteren. 

Kortom, Visual Voicemail biedt een georganiseerde, efficiënte en gebruiksvriendelijke manier om je voicemailberichten te beheren en dat resulteert in een prettige gebruikerservaring en tijdsbesparing. 

De toekomst van voicemail 

Met de komst van Artificial Intelligence (AI) kon de ontwikkeling van voicemail transcriptie niet uitblijven. Deze techniek zorgt ervoor dat ingesproken voicemailberichten worden omgezet naar geschreven teksten. 

Terwijl technologieën zoals voicemail transcriptie ons helpen om sneller en effectiever te communiceren, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de menselijke factor altijd centraal moet staan. Hoe geavanceerd onze communicatiemiddelen ook worden, het vermogen om empathisch te luisteren en oprecht te reageren blijft van onschatbare waarde in elke vorm van interactie. 

Hoewel we waarschijnlijk op termijn afscheid zullen nemen van het tijdperk van puur gesproken voicemail, verwelkomen we met open armen de nieuwe mogelijkheden die voicemail transcriptie met zich meebrengt. Ondertussen gebruiken we natuurlijk ook nog gewoon onze oude vertrouwde visual voicemail. 

Voicemail Transcriptie binnen Slim Provider Contact 

Voicemail Transcriptie is een ontzettend mooie functie binnen Slim Provider Contact. 

Met Voicemail Transcriptie zie je direct in het notificatiebericht van een nieuw voicemail bericht wat er is ingesproken. Dit komt doordat wij het ingesproken bericht voor je omzetten naar tekst en dit direct meesturen in de notificatie.    

Op deze manier kan je direct acties uitzetten, doordat je direct ziet wat er is ingesproken. 

Super handig! Je kan het ingesproken bericht teruglezen in de sms-notificatie, maar natuurlijk ook in de Slim Provider Contact DESKTOP app en zelfs in de Microsoft Teams app. Ook wanneer je meerdere nummers of apparaten gebruikt komen alle berichten op één centrale plek binnen. 

Zo mis je dus geen enkel bericht meer en wordt de opvolging van voicemails snel en eenvoudig en bespaar je weer tijd. 

Is het einde van Visual Voicemail dan nu nabij? 

Nee dat niet. Visual voicemail is al geruime tijd de norm op veel smartphones. Echter zal deze functie langzaamaan plaats maken voor voicemail transcriptie. Terwijl visual voicemail de mogelijkheid biedt om voicemailberichten in een lijst weer te geven en selectief te beluisteren zonder het hele bericht af te spelen, gaat voicemail transcriptie nog een stap verder. Het zet gesproken berichten om in geschreven tekst, waardoor gebruikers snel de inhoud van een bericht kunnen scannen zonder hun oren te gebruiken. Hoewel voicemail transcriptie een nieuwe en handige manier biedt om ingesproken voicemailberichten te lezen als geschreven tekst, blijft visual voicemail nog steeds een nuttige functie voor veel gebruikers. Het biedt een visuele interface waarmee mensen snel door hun berichten kunnen navigeren, wat vooral handig kan zijn voor degenen die liever niet willen lezen. 

De situatie bepaalt hoe je hiermee om gaat 

Het is belangrijk om te benadrukken dat visual voicemail en voicemail transcriptie niet noodzakelijkerwijs met elkaar in conflict zijn. In plaats daarvan vullen ze elkaar aan, waardoor gebruikers kunnen kiezen welke methode het beste bij hun behoeften past op een gegeven moment. 

Neem bijvoorbeeld situaties waarin het ongemakkelijk of ongepast is om een voicemailbericht af te luisteren, zoals tijdens een vergadering of een drukke bijeenkomst. Voicemail transcriptie biedt dan een discrete manier om snel de inhoud van een bericht te begrijpen zonder anderen te storen. 

Aan de andere kant kunnen er momenten zijn waarop het gemakkelijker is om een gesproken bericht te beluisteren, zoals wanneer je onderweg bent of wanneer je de voorkeur geeft aan de menselijke nuance die alleen een stem kan overbrengen.  

De toekomst van bereikbaarheid en communicatie wordt voor een groot deel bepaald door de gebruiker 

Hoe je bereikbaar wilt zijn en welke communicatiemiddelen je daarvoor gebruikt wordt telkens belangrijker voor mensen. Zo ook de communicatie welke tot je komt. In elke situatie waar je je bevindt werk je op een andere manier. Het is belangrijk dat deze manieren van werken met elkaar geïntegreerd zijn. Slim Provider biedt hiervoor de propositie Slim Provider Contact. 

Slim Provider Contact is 1 oplossing voor al jouw contactmomenten die jouw communicatie behoefte volgt. Vast- en Mobiele werelden worden samengebracht en verrijkt met AI en samenwerkingstools. 

Slim Provider Contact zit namelijk standaard vol intelligente functionaliteiten (waaronder natuurlijk Voicemail transcriptie) en stelt je hiermee in staat om echt slim te ondernemen. Het is namelijk het alles-in-één oplossing welke alle systemen met elkaar integreert zodat niet alleen jouw medewerkers beter met elkaar kunnen communiceren, maar ook jouw klanten worden sneller geholpen. Daarnaast is Slim Provider Contact volledig naar wens samen te stellen, zodat  het altijd aansluit op de situatie en behoeften van jouw organisatie.   

Met Slim Provider Contact ben je volledig in controle over jouw binnenkomende oproepen. Wil je bijvoorbeeld tijdens een Teams meeting niet meer gestoord worden door inkomende mobiele oproepen? Dit kan en regel je snel en eenvoudig zelf in onze bereikbaarheidsapp REACH. 

Door het goed instellen van jouw bereikbaarheid kan jij je blijven focussen op je werk en blijf je ook voor jouw klanten en relaties goed en professioneel bereikbaar. 

Wil je meer weten? 

Neem dan contact met ons op en we brengen je snel in contact met een van onze gespecialiseerde medewerkers.